Scurta descriere

 

Gradinita cu Program Prelungit Nr. 64 se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani si promoveaza un invatamant in care calitatea, diversitatea  actului educational se afla in armonie cu cerintele si nevoile parintilor, comunitatii locale, a societatii.

Demersul educational din gradinita noastra urmareste:

  • – Sa asigure accesul la o educatie complexa si echilibrata pentru fiecare copil, indiferent de conditia sociala si materiala, apartenenta etnica ori religioasa.
  • – Sa identifice si sa satisfaca nevoile de formare continua, sa creeze contextul favorabil desfasurarii acestor activitaţi, suport al producerii schimbarilor in educatie si formarii competenţelor necesare introducerii ” noului” in actul educational.
  • – Sa promoveze experientele pozitive din unitate ca si modele de buna practica.
  • – Sa sprijine parteneriatul gradinita-scoala-comunitate si toate activitatile prin care parintii sa devina parteneri activi si responsabili in educarea propriilor copii.
  • – Sa centreze demersul educational catre asteptarile beneficiarilor directi si indirecti.

Valorile dominante ce caracterizeaza gradinita noastra sunt: responsabilitatea, cooperarea, generozitatea, munca in echipa, increderea si respectul faţa de copil si familia acestuia, devotamentul, libertatea in exprimare, receptivitatea si creativitatea intr-un climat stimulativ, de cooperare.
Gradinita apartine copiilor, personalului si parintilor.

Personalul didactic, didactic auxiliar si administrativ formeaza o familie, alaturi de parinti, parteneri active in procesele educationale  si copii.
Copiii beneficiaza in spatiul salii de grupa de un mediu curat si ordonat.